• Lid worden

  Leuk dat je geïnteresseerd bent in basketball bij Almere Pioneers!

  We bieden basketball aan voor leden vanaf 8 jaar. 

  We hebben momenteel een grote groep enthousiaste leden bij Almere Pioneers en we willen ervoor zorgen dat we iedereen de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Om deze reden is er momenteel beperkte capaciteit voor nieuwe inschrijvingen.

  We nodigen je echter nog steeds van harte uit om interesse te tonen in onze vereniging door een e-mail te sturen met je volledige naam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer naar clinics@almerepioneers.nl. We zullen je dan op de hoogte houden wanneer er weer ruimte is voor nieuwe leden.

  We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden om onze basketbalgemeenschap te versterken en we hopen dat je in de toekomst lid wilt worden van Almere Pioneers.

  Wat moet je weten als je gaat basketballen?

  Basketball is een teamsport. Bij wedstrijden spelen we vijf tegen vijf. Een team bestaat uit maximaal 12 spelers. Er mag tijdens de wedstrijd onbeperkt gewisseld worden. 

  Voor iedere wedstrijd zijn twee scheidsrechters en twee tafelaars nodig. Hiervoor doen we een beroep op alle leden en/of hun ouders. 

  De competitiewedstrijden kunnen soms best ver weg zijn - Almere Pioneers is de enige basketballvereniging in Almere, dus uitwedstrijden zijn altijd in een andere stad. Hoe hoger je speelt, hoe verder je zal moeten reizen. Ook dit zal door de leden zelf georganiseerd moeten worden.

  Het is aan te bevelen om per team gezamenlijk afspraken hierover te maken aan het begin van het seizoen, zodat de taken evenredig verdeeld kunnen worden.

  Vrijwilligers

  De vereniging kan ook niet zonder vrijwilligers. We zijn een vereniging voor en door leden. Alle bestuursleden, zaalwachten, trainers en coaches zetten zich vrijwillig in, vaak naast een fulltime baan. Hoe meer mensen meehelpen, hoe lichter én leuker het wordt voor iedereen.
  Dus lijkt het je ook leuk om je in te zetten voor de club, meld je dan vooral aan en doe mee!

  Kleding

  Klik hier voor meer informatie over aanschaf van onze wedstrijdtenues, te verkrijgen bij Sportpaleis Almere.

  Spelregels

  Wil je alvast meer weten over de spelregels bij basketball? Kijk dan naar dit filmpje waar de belangrijkste regels in worden uitgelegd.