• Lid worden

  Leuk dat je interesse hebt in Basketbal! Almere Pioneers verwelkomt graag nieuwe leden in de vereniging.

  Om te zien of basketbal iets voor jou is kun je eerst 4 x gratis meetrainen waarna je pas beslist of je lid wil worden.

  Op dit moment (augustus 2022) is de wachtlijst zeer lang, waardoor we tijdelijk geen nieuwe inschrijvingen kunnen verwerken.

  Iedereen die zich reeds heeft aangemeld staat op de wachtlijst en zal informatie ontvangen zodra er weer ruimte komt.

  Let op: in verband met de vakantieperiode en de vele aanmeldingen, heeft nog niet iedereen bericht terug ontvangen, maar dit zal de komende weken alsnog gebeuren.

  Wat moet je weten als je gaat basketballen?

  Basketbal is een teamsport. Bij wedstrijden spelen we vijf tegen vijf. Een team bestaat uit maximaal 12 spelers. Er mag tijdens de wedstrijd onbeperkt gewisseld worden. 

  Voor iedere wedstrijd zijn twee scheidsrechters en twee tafelaars nodig. Hiervoor doen we een beroep op alle leden en/of hun ouders. 

  De competitiewedstrijden kunnen soms best ver weg zijn - Almere Pioneers is de enige basketbalvereniging in Almere, dus uitwedstrijden zijn altijd in een andere stad. Hoe hoger je speelt, hoe verder je zal moeten reizen. Ook dit zal door de leden zelf georganiseerd moeten worden.

  Het is aan te bevelen om per team gezamenlijk afspraken hierover te maken aan het begin van het seizoen, zodat de taken evenredig verdeeld kunnen worden.

  Vrijwilligers

  De vereniging kan ook niet zonder vrijwilligers. We zijn een vereniging voor en door leden. Alle bestuursleden, zaalwachten, trainers en coaches zetten zich vrijwillig in, vaak naast een fulltime baan. Hoe meer mensen meehelpen, hoe lichter én leuker het wordt voor iedereen.
  Dus lijkt het je ook leuk om je in te zetten voor de club, meld je dan vooral aan en doe mee!

  Kleding

  Klik hier voor meer informatie over aanschaf van onze wedstrijdtenues, te verkrijgen bij Sportpaleis Almere.

  Spelregels

  Wil je alvast meer weten over de spelregels bij basketbal? Kijk dan naar dit filmpje waar de belangrijkste regels in worden uitgelegd.